2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Dangerous Liaisons (1988)

Lust. Seduction. Revenge. The Game As You've Never Seen It Played Before.
Įspūdinga psichologinė drama apie aukštuomenės supuvimą. Atrodo, iškuoptų retsykiais tvartą, nusikastų bulves, apskalbtų apsimyžusius vaikus ir dingtų visa tuštybė, neturėjimas ką veikti :D Nesupraskit manęs klaidingai, jokiu būdu nevarau ant šio filmo, tai ką pamatysit, dar ilgai atminty nešiositės.
Ištvirkusi markizė de Mertiul ir vikontas de Valmontas susilažina, kad pastarasis suvilios nekaltą Sesilę ir skaisčią ponią de Turvel. Neblogas užsiėmimas, ką? Žaisti kitų jausmais, pasinaudoti ir pamesti. 
Markizę įkūnijo mano numylėtinė Glen Close, tikros moters idealas, puiki aktorė, savo srities profesionalė. Jos herojė klastinga, gašli, užimanti kvapą dėl savo suktybių ir manipuliavimo žmonėmis. Valmontas- Johnas Malkovich, kažkodėl ne itin jam simpatizuoju, jo vaidyboje retai pamatysi drąstiškesnį pokytį, jis vis toks pats ir toks pat, kaip puodo dangtis. Aistra jame gal ir buvo apsilankius, bet paskui nerado išėjimo ir numirė, toks šaltas ir negyvas kaip žuvis. Keistas žaidimas- meilė. Nugalėtojų neturi, bet nugalėtųjų skaičium negali skųstis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą