2011 m. sausio 11 d., antradienis

The Abyss (1989)

James Cameron.. Režisierius, netiesiogiai prisidėjęs prie tonų sutriauškintų popkornų ir galonų Coca Colos, išgertos įbedus alkanas akis į ekraną, bežiūrint tokius šedevrus kaip Aliens, Terminator, Titanic ir ažiotažą visame pasaulyje neseniai sukėlusio Avatar. Nenuostabu, kad The Abyss glūdėjo šių milžinų šešėlyje ir jį radau atsitiktinai.
Nieko man nėra baisiau kaip vandenyno gelmės, klaustrofobinė atmosfera, nežinomybė. Povandeninis laivas išsiruošia į ekspediciją- surasti pražuvusį branduolinį laivą, išsiaiškinti, koks buvo įgulos likimas...
Ir taip smagiai žiūrisi beveik 2 valandas, iki prasideda nesąmonės. Daugiau nei dešimt minučių be deguonies ir tu atsipeikėji be jokių šalutinių reiškinių?? Tiesiog pašokdina tave su elektrošoku, keli įpūtimai, paplekšnojimai per skuostus ir viva la vida? Nejuokinkit. Aišku, jau nekalbu apie nardymą >2000 pėdų gylyje be įrangos, slėgis ir temperatūra- peace of cake, dude.
Bet šį potencialą turėjusį kortų namelį beširdiškai sugriauna ištraukta kertinė korta- pabaiga. Abusurdiška, sentimentali, į pasiutimą varanti pabaiga. Nokautas, kitaip nepavadinsi. Gal kažkam pasirodys kilnu, nubrauks ašarą, pagalvos, kad tik žmonės tokie kiaulės gali būt, o man lyg kas pirštus gerklėn būtų sukišęs. Man visą laiką atrodė keista, kaip Cameronas, VYRAS, gali išdarinėti tokius dalykus..
Tačiau nesigailiu, kad tiek laiko varvinau akis. Puikūs veikėjai, stiprus moters charakteris ir neatsiejama įgulos narė žiurkė Beanie. Daug yra flmų su silpna pabaiga, nesmerksiu per stipriai. Privalumai beveik uždengia trūkumus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą