2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Nothing Personal (2009)

Ilgą laiką neapsisprendžiau, į pliusą ar į minusą einam, kol visus taškus ant "i" sudėjo pabaiga, kurią aš nesigirsiu, bet atspėjau.. Jauna ryža moteris, palikusi namus Olandijoj, iškeliauja kur akys veda- o veda į Airiją. Čia beblūdydama užklysta pas atsiskyrėlį, kur jie nerangiai sutaria- jokių asmeninių klausimų, ji dirba, o jis teikia maistą. Nedaug tesužinom,  kas šiems žmonėms nutiko gyvenime, kodėl baigėsi taip, kad pasirinko vienatvę, daugiau turi ne klausyti, o stebėti. Apart keistenybių, abu jie mėgsta muziką- ypač klasikinę. Lėto vystymo, praktiškai nieko esminio nenutinka iki pabaigos, tik jų bendravimas eina geryn, tai matyti iš maisto gaminimo- daro nebe Stephen Rea, o ta ryžė (tai prasideda segmente "Marriage", kas mane privertė liūdnai  kraipyti galvą, laukines kumeles irgi pažaboja, neduokdie man taip kada nutiktų). Segmentų prasmės ne visai supratau, nu bet tiek to. Vienatvė užknisa juodai, kokį kietą bevaizduotum.

2 komentarai:

  1. Keistai tu cia : ziuri gerus filmus ir taip patingi parasyt ka. Vat tau uzduotis: parasyk recenzija bent vieno puslapio, special for me:)

    as tikrinsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tipo A4 formato?! Juk žinai, kad aš nedaugžodžiauju, ne filologė matai :) Bet dėl "recenzijų" kokybiškumo galiu pasistengt, ačiū už pastab

    AtsakytiPanaikinti