2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Mifune (1999)

Atkaliau savaitę be išeiginių ir nusprendžiau atsipalaiduot; filmas buvo kaip tik tai , ko reikėjo.. Norėjosi  lengvo, gal net kvailo, bet įsimintino. Pataikiau tiesiai į dešimt, nors filmą apibūdint nėra būdvardžio :)) Žavus vyrukas Krestenas ką tik vedė, bet netruko pasivyti nelaimė- ateina žinia, kad mirė jo tėvas. Kerstenas turi tėvą? Oho,- tai naujiena jo žmonai, kaip ir protiškai atsilikęs brolis. Išvykęs tvarkyti laidotuvių reikalų, Kerstenas kojom apverčia savo gyvenimą. Tėvų namai- kaimo pakrašty, tikras mėšlynas. Pamatęs, kad nesusitvarkys, pasamdo tvarkytoją, atsišaukia ne bet kas- o prostitutė, besistengianti pasislėpti nuo ją persekiojančio psichopato. Nebloga chebra, taip ir lauk nemalonumų. Siužetas toks siurrealistinis, bet labai smagiai žiūrisi, man patinka izoliacija, toliau nuo žmonių, jų skleidžiamų nuodų ir dvokiančios šūduvos. Buvo įdomu, ar paaiškės Livos paslaptis, ir kurlink veda ši istorija. Absoliuti filmo žvaigždė- tas pats debiliukas Rudas, kuris tiki ateiviais ir pagarbiai laiko Livą komiksų heroje Linda. Jo vaidyba, išraiškos, replikos verčia susimąstyt, ar tikrai jis sveikas žmogus realiam gyvenime:) Vis labiau krypstu link europietiškų produktų, nors šįmet turėtume sulaukt saujelės neblogų reginių, t.y. 
1. Her (laimei, Phoenix neatsisveikino su ekranais, kaip žadėjo, ir pagaliau nusiskuto tą šlykščią barzdą)
2. 12 Years a slave (skaičiau, kad čia apstu smurto scenų, kurias sunku žiūrėti ir ilgam užstrigsiantis Fassbender pasirodymas)
3. Dollars Buyers Club (AIDS protrūkio pradžia Amerikoj, masinė panika ir individuali vienatvė, plius transvestitu tapęs Jared Leto, gotta see it!)
4. The Grand Budapest Hotel (mylimas mylimas Wes Anderson)
Laukit! ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą