2018 m. sausio 27 d., šeštadienis

The Shape of Water (2017)

Jeigu nesigilinsim į braškantį siužetą, laviruojantį ties politiško nekorektiškumo ir absurdo riba.. tada neblogai. Misurio man niekas neperspjaus, bet filmas sužadina emocijas, kurių neįsivaizdavai turintis. Geri personažai tokie teigiami, o blogi- neigiami, jog bendra visuma sprogsta jausmų fontanu. Aktorių vaidyba meistriška, išskirčiau Michael Shannon herojų, kur beprotybės ir niekšiškumo mix'as pelnytai uždirba dar viena įsimintiną kalės vaiko vaidmenį. Tardymo metu, neįsivaizduoju kaip moterys atsilaiko, tiksliau kalbu apie Zeldą, Elaiza  juk nebylė. Prišikčiau į kelnes nuo jo žvilgsnio... Filmas pretenduoja į 13 "Oskarų", manau, geriausio filmo statulėlė jau garantuota, paskui- šūsnis už meninį apipavidalinimą ir pan. Žiūrovui suteikiama galimybė atitrūkti nuo įgrisusios realybės ir pasinerti į fantastišką, neįmanomą meilės istoriją. Šiek tiek bijojau, kad specialieji efektai paves ir bus juokas pro ašaras, bet ne, atsipūčiau. Šeštasis dešimtmetis, rasizmo ir homofobijos aukso amžius. Itin slaptoje, bet prasta apsauga pasižyminčioje laboratorijoje dirba romantiškos sielos gulbė-nebylė, Elaiza. Ji plauna grindis. Valytoja, kuri yra nematoma, sakyčiau, net niekinga grandis, regos sutrikimų tikrai neturi. Moteris atranda, kad laboratorijoje laikomas ir žiauriai kankinamas fantastiškas padaras- amfibija. Jį mielai perimtų rusai, bet amerikiečiams gaila, geriau nužudyt :D Guilermo del Toro elgiasi kaip chuliganas, leidžia sau viską: aštrina Rusijos ir Amerikos konfliktą, priverčia Nigel Bennet, legendinį vampyrą iš "Forever Knight", vapėti rusiškai, o galiausiai- moterį ir varlės giminaitį- pasimylėti... Visgi beatodairiška drąsa ir chaosas atsiperka,- filmas įsirėžia į atmintį, nieko panašaus apdovanojimų ceremonijojai dar nėra buvę pristatyta. Pabaigoje gaudai kvapą iš įtampos- kuo baigsis ši fantasmagoriška pasaka?

1 komentaras:

  1. hm, komiksas kaip komiksas, nieko stebuklingo nei originalaus neišvydau. Viskas jau matyta senam rusiškam filme Žmogus-amfibija. Tik to senojo filmo žuviažmogis normaliau atrodė, tad ir jo santykiai su mergina nenešė į zoofiliją.
    O apdovanojimai holyvude būna ir už nieką. Prisiminkite kitą garsų komiksą "Batman" 1989, niekaip nesupratau už ką jis susišlavė tiek apdovanojimų.

    AtsakytiPanaikinti