2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

A Monster Calls (2016)

Keistai sutapo, kad du paskutiniai filmai buvo apie vaikus.. Tai nėra mano "arkliukas",  paprastai manieringų mižniukų, aikštingų snarglianosių kine aš vengiu. Bet akį patraukė fantastika ir dailė, ir o stebukle- grybas pasirodė visas baravykas,  ne koks lepšis... Kolinas išgyvena sunkų laikotarpį; kasdien pats gaminasi maistą, savarankiškai ruošiasi į mokyklą, tyliai kenčia bendraamžių smurtą,- o berniukui tik dvylika.. Viskas vardan to, kad nevarginti vėžiu sergančios mamos ir išvengti nekenčiamos močiutės atvykimo. Žiūrovas mato, kad mamai prastai, mirtis neišvengiama. Tai žino visi- pradedant ja pačia, gydytojais, buvusiu sutuoktiniu, motina. Tik sūnus negali susitaikyti. Dirglus, meniškos sielos vaikas tramdo savyje neviltį, baimę, įsiūtį, kol vieną dieną frustracija prasiveržia fantastiška būtybe- pasirodo Žmogus- Medis. Tai Kolino pasąmonė, aišku, kokią žinią ji galiausiai  atskleis. Bet pats procesas, trys pamokančios istorijos, piešti mėgstančiam žmogui buvo tikra palaima. Seniai mačiau taip kruopčiai, originaliai, spalvingai pateiktus veikėjus, stilius- lyg prieš 30metų kurtos trumpametražės animacijos (Plympton, Mulloy, Dudok de Vit), vos nežliumbiau susižavėjimo ašaromis.

2 komentarai:

  1. Tai, kaip supratau, žiūrėti verta? Knyga paliko itin gerą įspūdį, tai baisoka, kad pastatymas nebūtų pro šalį - nors traileris buvo tikrai geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esu iš tų, kurie pirmenybę teikia knygai, nes vaizduotės jokie efektas nepranoks, tačiau berniukas, vaidinąs Konorą, mane sužavėjo. Plius labai gražūs, neįprastai piešti pasakų veikėjai. Vienintelis erzinantis dalykas, kaip Medis įkyriai kartoja berniuko vardą ir pavard, ima skambėt patetiškai..:) bet tai smulkmena

    AtsakytiPanaikinti