2017 m. liepos 30 d., sekmadienis

Constantine (2005)

Užsukau į vaistinę, o ten pragaras žemėje; seniai nesiorientuoja laike ir erdvėje, vaistininkė kaip mantrą kartoja vieną tą patį sakinį, eilė kaip prie dešros sovietmečiu, nusispjoviau ir išėjau. Lyg tyčia ir "Constantine"- apie velnio darbus, žinoma, rafinuotesnio lygio, bet prieš "Camelios" šiurkštųjį realizmą nelabasis  nulentų raguotą galvą :D Konstantinas, ciniškas demonų išvarytojas, mirtinai serga plaučių vėžiu. Į jį kreipiasi atkakli detektyvė, įkyriai tvirtindama, kad jos dvynės sesers mirtis- anaiptol ne savižudybė. Oi, užknisa Keanu Reeves'ą moteriškutė, jis nė kiek to neslepia. Visgi jiedu suvienija jėgas, ir prasideda demonų šėlsmas. Šėtono sūnus beldžia į vartus, jomajo.  Riba tarp gėrio ir blogio,- plonytė, žmonės silpni. Scena, kur priklausomybės kamuojamas kunigas blaškosi alkoholio parduotuvėje- fantasmagoriška. Vizualiai labai patiko, nei trupučio nejuokinga, turint omeny, kaip greitai tobulėja specialieji efektai. Šiek tiek neramino pabaiga, bet čia turbūt geriausia vieta. Liuciferis baltais drabužiais. Baltais! Jau nekalbant apie Gabrielių, įkūnytą hermafroditiškosios Tildos Swinton. Viešpaties keliai nežinomi, ar jis būtų Dievas, ar Velnias.

2 komentarai:

  1. As suzinojau apie si personaza is dc universe animaciniu filmu ir jis labai patiko. Neitiketina, kad batman'as ir constantine'as laksto tam paciam pasaulyje

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, sutinku. Batman'ų pastatyta gerokai per daug,o kuriami nauji! neseniai mėginau vėl pažiūrėti "Batman Returns", o dieve... aštuonmečiui pats tas manau, mano pasaulėvaizdis jau sugadintas suaugusiojo perspektyvos..

    AtsakytiPanaikinti